DIALOG NE MES MUSLIMANIT DHE TE KRISHTERIT

DIALOG NE MES MUSLIMANIT DHE TE KRISHTERIT

MUSLIMANI: Kush është ai qe krijoi këtë gjithesi,te krijoi ty dhe na krijoi ne të gjitheve?

I KRISHTERI : Zoti.

MUSLIMANI : Kush është Zoti?

I KRISHTERI: Isai.

MUSLIMANI : A dtth kjo se Isai e ka krijuar nenen e tij, Merjemin, dhe Musain, i cili ishte derguar profte para tij?

I KRISHTERI: Isai  eshte djale i Zotit.

MUSLIMANI: Nese ai është djali i Zotit-sipas asaj qe ti thua- atehere a beson se ai është kryqezuar ne kryq?

I KRISHTERI : Po.

MUSLIMANI: A dtth kjo se Zoti nuk ka patur mundesi t’a shpetoje djalin e tij nga kryqezimi?

I KRISHTERI: Zoti e dergoi birin e tij per shlyerjen e mekateve te bijve te Ademit…E kam per qellim se zoti zbriti ne barkun e virgjereshes Merjem dhe lindi Jezusi,pra ai u trupezua ne Jezusin.

MUSLIMANI: Nese zoti paska zbritur ne toke qe te hyje ne barkun e nenes se tij,te ushqehet nente muaj si foshnje ne bark,te lind me pas i mbeshtjellur ne gjak,pastaj t’a mesoje shkrimin,leximin dhe edukaten,te rritet,te zhvillohet dhe t’ua mesoj ithtareve te tij sheriatin –ligjin hyjnor,pastaj t’a armiqesojne atë jehudet dhe te ike prej tyre,ashtu sic ka ardhe ne librin tuaj te shenjte,pastaj te vëhen ne arrest te tij,per ç’gjë do t’iu ndihmoje nxenesi i tij Jehuda El Es-Harijuti,pastaj t’a gjejne, pastaj ne drurin e kryqezuar t’a kryqezojne,pastaj t’a kurorezojne me nje kurore prej therrave ,t’i japin te pije nga pijet e hidhura ne shije,t’a mbysin dhe t’a vorrosin,pastaj pas tri diteve te ngritet nga varri i tij per ne qiell…Me thuaj pashe Allahun, perse tere keto mundime dhe persekutime,a ke deshire te kesh nje zot te tille per vete,qe trajtohet me status te nje krimineli, i cili kundershton ligjin para jehudeve te flliqte.

MUSLIMANI: A është ky ai zoti qe ka krijuar gjithesine,kozmosin dhe atë grumbull yjesh dhe planetesh,a është ky qe ka krijuar pejgamberet dhe njerzimin..?

MUSLIMANI: Nese është vorrosur tri dite i vdekur ne varrin e tij,atehere kush udheheqi boten ne atë kohe?

MUSLIMANI: Nese beson se Isai eshte zot,per arsye se ai lindi pa baba,atehere Ademi ka me shume te drejte sesa Isai te jete zot,sepse ai lindi pa baba dhe pa nene? A nuk është keshtu?

MUSLIMANI: A është kryqezuar Mesihu ne kryq dhe ti,personalisht,a e beson nje gje te tille?

I KRISHTERI: Po.

MUSLIMANI : Atehere une jam duke degjuar atë qe thoshte Lluka ne 24/36-41 dhe atë qe e thote ne Sefer Et Tethnijje (Deuteronomy) 21/22-23,se”Kush kryqezohet ai është i mallkuar”, andaj a mund te paramendohet qe Isai, i cili pajtoi me kryqezimin, te jete i mallkuar?

I KRISHTERI: Këtë nuk e ka thene asnje i krishtere.

MUSLIMANI : Degjo se cfare thote Shaoli,te cilin e quani Polisi,i cili është njeriu me i shenjte tek ju,e ne vecanti ne shkresen e tij: Ehali Galatijje (Galatians),3/13,thote: Mesihu u be sakrifica jone per te shpetuar nga mallkimi i sheriatit( ligjit hyjnor) sepse ai vet u be i mallkuari per hire tonin,ngase cdokush qe varet ne dru ( te kryqezuar) shkruhet si i mallkuar.

MUSLIMANI: A nuk shef se ne e duam Isain me shume se ju dhe se ne e mbrojme nga shpifjet,me te cilat e keni akuzuar?!

Shejh Ahmed Didat

Marre nga: http://www.aljame3.com/

Pershtati ne shqip: Sedat Gani Islami

18/12/2004,

Brunei Darussalam

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s