Lëre Atë Sepse Turpi Eshte Prej Imanit

Lëre Atë Sepse Turpi Eshte Prej Imanit
Thote Pejgamberi a.s” ãä Óä Ýí ÇáÅÓáÇã ÓäÉ ÓíÆÉ ßÇä Úáíå æÒÑåÇ ææÒÑ ãä Úãá ÈÜåÇ ãä ÈÚÏå ãä ÛíÑ Ãä íäÞÕ ãä ÃæÒÇÑåã ÔÆ” “… Ndërsa kush sjell në Islam një shprehi a traditë të keqe,do të jetë barrë mbi të, por edhe barra e të gjithë atyre që ashtu veprojnë pas tij, pa iu zvogëluar aspak përgjegjësia dhe dënimi i atyre të tjerëve”. (Muslimi)
Me ra ndermend vajza,e cila u zgjua nje dite duke bartur ne mes te dhëmballëve te saja vesves prej shejtanit.U ndal para pasqyres dhe filloi t’a art-izonte shamine derisa arriti nje pamje te mrekullueshme,qe e beri te knaqur ate dhe vajzat e ngjashme me te,te cilat kane zhveshur zemrat e tyre nga droja ndaj Allahut s.w.t…
Me kete ajo konsiderohet prej atyre qe veq kane shpikur nje rruge te keqe…I jane bere te lehta shume gjera  duke mos qene e kthjellur se cfare ben,sic thote thenesi: shami qe ka nevoje per shami .E gjora nuk e din se ajo eshte duke e shkaterruar veten dhe ato qe e pasojne,hixhabi i eshte bere bukuri,stoli dhe turp-gje qe e ben te turperohet…Allahu na ruajt nga poshtersia e dunjase dhe denimi i ahiretit!
Ndoshta te parafytyrohet ty moter muslimane ajo ngjarja e vertete,e cila me pate ndodhur ne Harem(Qabe) kur e pashe nje prej te tillave (qe shamine e kane per bukuri) dhe i thashe:: A nuk ke degjuar per fetvane e nikabit (hixhabit i cili mbulon fytyren)? Iu duk sikur t’i hedhja uje te nxehte ne koke,u shqetesua dhe u trazua,filloi te me grindë,e ngriti zerin me fjale te pandalura pothuajase ishin shigjeta te njepasnjëshme,nuk i pelqeu,tha:ÇÏÚ Åáì ÓÈíá ÑÈß ÈÇáÍßãÉ æÇáãæÚÙÉ ÇáÍÓäÉ” Ti  (Muhammed) thirr për në rrugën e Zotit tënd me urtësi e këshillë të mire…(Nahl 125).
Subhanallah! Ajo sikur te ishte vezhguese e Duateve ( thiresve ne rrugen e Allahut s.w.t) dhe Keshilltareve  me kete ajet, i fola me ze te ulet ndersa e braktisa duke gjemuar e oshetuar dhe eca rruges sime…
Kete e pason nje bisede tjeter se Pejgamberi a.s kur kaloi prane nje Ensari (Medinasi),i cili e keshillonte vellaun e vet per turp, tha :ÏÚå ÝÅä ÇáÍíÇÁ ãä ÇáÅíãÇä .. Lëre atë sepse turpi eshte prej besimit..(Mutefekun alejhi) Ne,fatkeqesisht,shohim sot se turpi eshte larguar prej grave te sotit,i jemi kthyer jetes se xhahilijjetit -injorances se pare…
Thote Shejh Sejjid Kutbi ne lidhje me ajetin” æáÇÊÈÑÌä ÊÈÑÌ ÇáÌÇåáíÉ ÇáÃæáì “dhe rrini në shtëpitë tuaja e mos shfaqni bukurinë tuaj si shfaqej në injorancën e hershme ..( Ahzab 33),:Te gjitha format e zbulimit te stolive te trupit qe ishin ne xhahilijetin- injorancen e pare paraislame,te cilat na u jane transmetuar, verehen qarte kur t’i krahasojme me keto te injorances sone bashkëkohore…
Per Zotin! Te verteten e ke thene sepse grate e injorances se hershme paraislame nuk kane veshur pantollona sikurse veshin grate e sodit,qe trupin ia ndane pjese pjese,duket para tjerave sikurse te jetë e zhveshur,pa turp e marre, madje ajo mburret me ate qe e ben,ajo eshte robereshe e skandalit “Moda”.Ajo qe eshte qesharake,qe te ben te mendosh dhe te jeshë mendjeprehte eshte se ne gostite apo tubimet e grave fustanat jane duke u zhdukur,nuk mund t’i shohesh vetem se duke veshur pantollona,te medhate e te voglat,te shendoshat e te dobtat…ato sikur jane polemizuese qe tregojne shume guxim e pak turp…
Cfare te themi,tek kush te ikim prej ketyre polemikave,tek kush te ankohemi…Natyrisht se nuk kemi ku tjeter perveqse tek Allahu s.w.t…
E lusim Allahun s.w.t qe grave te ummetit te Muhammedit a.s t’ua largoj belate dhe t’i ktheje tek Ai me nje kthim te mire…
E lusim Allahun s.w.t te na ndihmoje t’i trajtojme mire keta shpirtera duke i mesuar dhe bere te perkulen sepse ata nuk ecin perveqse rruges se epshit te tyre ” ÃÝÑÃíÊ ãä ÇÊÎÐ Åáåå åæÇå   “A e ke parë ti (Muhammed) atë që duke e ditur, dëshirën e vet e respekton si zot të vetin…( Xhathijeh 23),ata pasojne epshin,i nenshtrohen atij dhe e bejne burim te imagjinates   dhe levizjeve te tyre.                                                           
Marre nga www.saaid.net
Pershtati ne gjuhen shqipe:  Sedat Gani Islami
15/10/2004,e premte,Nata e Ramazanit
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s