SI TË JESH KURORË NË KOKËN E ÇDO NJERIU

SI TË JESH KURORË NË KOKËN E ÇDO NJERIU

1. Dëgjo më shumë se që flet
Dëgjo ngase sa herë që flet shumë rreziku për të bërë gabime është shumë i madh. Mu për këtë, përpiqu të heshtësh sa të kesh mundësi, që njerëzit të mos supozojnë se ‘ti je më i mençur se që flet.’
2. Mbaji sekretet tua
Informatat tua mbaji të fshehta dhe mos prano që jeta jote të jetë libër i hapur, ndryshe, njerëzit nuk do të marrin për serioz.
3. Mos u ndal nga sukseset
Kur te thuash: ‘Unë kam qene me fat’ disi sikur vetes ia ulë pozitën. Bëhu modest por krenar, dhe nëse merr kritika pozitive prej dikujt, falënderoje dhe thuaji: Kam punuar me përkushtim!
4. Prano gabimet
Ata që pretendojnë se vetëm të vërtetën e thonë dhe përfaqësojnë, sigurisht se nuk do të keni respekt tek njerëzit. Në fakt, njerëzit i marrin për të mashtruar.
5. Mos e nënvleftëso veten
Njeriun nuk do ta humb respektin në sytë e njerëzve përderisa veten nuk e respekton. Mëso të mos thuash: ‘Kjo mund të jetë gabim!’
6. Shmangu nga kërkimfalja e tepërt
Të kërkosh falje në raste të caktuara është me vend dhe mirë por përsëritja e shpeshtë e kësaj gjëje të dëmton.
7. Mos syno ndikimin tek të tjerët
Mos u përpiq që doemos të ndikosh tek njerëzit ngase kjo do t’i bënë ata që të largohen prej teje.
8. Vendimet, në fund, merri vet
Konsultohu me njerëz por mos i pyet shpesh ngase kjo reflekton pasigurinë tënde për vendimmarrje, e rrjedhimisht edhe për personalitet të dobët.
9. Vlerësoje kohën gjithmonë
Ata që humbin kohën humbin edhe respektin e njerëzve.
10. Ruaje gjakftohtësinë
Ata që ‘ndezën’ shpejtë emocionalisht nuk mund te jenë të çmuar tek njerëzit për personalitet të fortë.

Përshtati në shqip:
Sedat ISLAMI

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s