RRËFIMI I SHEJH DR. MUHAMMED HASSANIT ME NJË EKSTREMIST

Ishim duke polemizuar me një të ri ekstremist, të cilin, në bisedë e sipër, e pyeta: A mendon se lejohet hedhja në erë e ndonjë lokali nate në ndonjë vend islam? Po, si jo, hallall, vrasja e tyre është e lejuar – mu përgjigj pa hezitim.
Po, nëse ti i mbyt -vazhdova me pyetje- duke qenë ata ashtu në mëkate, çfarë mendon, cili do të jetë fundi i tyre?
Xhehennemi, natyrisht – mu përgjigj.
Po djalli i mallkuar, për ku vallë dëshiron t’i dërgojë ata? – e pyeta.
Për në Xhehennem, sigurisht –u përgjigj.
Atëherë ju dhe djajtë po ndakeni të njëjtin qëllim, pra futjen e njerëzve në ferr – i thashë. Ia përkujtova thënien e Muhammedit [alejhis salatu ves selam] me rastin e kalimit të një arkivoli me kufomën e një çifuti, e që e kishte bërë atë të qante. E pyetën se përse qante ndërsa ai iu tha: Shpirt, që më është përvjedhur për në zjarr!
Ja, këtu qëndron dallimi juaj me Pejgamberin [alejhis salatu ves selam]; ai nxiton për t’i udhëzuar njerëzit dhe për t’i shpëtuar ata nga zjarri ndërsa ju për t’i futur në të.
Jeni në taborre të ndara me Pejgamberin [alejhis salatu ves selam]….

One thought on “RRËFIMI I SHEJH DR. MUHAMMED HASSANIT ME NJË EKSTREMIST

Add yours

  1. Your style is so unique in comparison to other people I’ve read stuff from. Thank you for posting when you have the opportunity, Guess I will just bookmark this web site.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: