URTËSI QË VLEJNË

Bardhësia, jo detyrimisht nënkupton të bukurën, sikur që e zeza nuk nënkupton të keqen. Qefini është i bardhë, por i frikshëm, ndërsa Qabeja e madhërueshme është e zezë, por e bukur dhe madhështore. Njeriu, nuk vlerësohet nga pamja por na morali!
Thënie që ia atribuohen shumë mjekëve dhe psikiatërve
Kur ta shohësh një njeri që nuk qanë, dije se është i dobët!
Kur ta shohësh njeriu që flenë më shumë se gjysma e ditës, dije se ka dhimbje.
Kur ta shohësh njeriun që qesh së tepërmi, madje edhe për gjëra shumë të thjeshta, dije se është i pikëlluar.
Kur ta shohësh njeriun që të polemizon gjithnjë, dije se ai të do!
Kur ta shoghësh njeriun që nuk çanë kokën për të tjerët, dije s’është nënçmuar e poshtëruar nga shumë njerëz.
Jastëku bart kokën e të pasurit dhe të varfrit, të rriturit dhe të voglit, portirit dhe emirit, por nuk mund ta shijojë gjumin në të vetëm se ai që ka ndërgjegje të pastër.
Nëse dëshiron të jetosh i lumtur, mos ‘tjerr’ çdo gjë, mos komento çdo gjë dhe mos kontrollo çdo gjë, ngase ata që kontrolluan dhe analizuan deri në imtësi elmazin gjetën se ai ishte thëngjill.
Përgatiti: Ejmen Salih
Përshtati në shqip: Sedat Islami

One thought on “URTËSI QË VLEJNË

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: