THËNIE TË URTA NGA SHEJH SHA’RAVI

THËNIE TË URTA NGA SHEJH SHA’RAVI -Allahu e mëshiroftë-

Nëse të brengos çështja e tjetrit, dije se ke personalitet të fortë.
Nëse tek tjetri sheh bukuri, dije se bukuria gjendet edhe brenda teje.
Nëse kujdesesh për ruajtjen e vëllazërisë, atëherë dije se ti në minderet e nurit ke shok.
Nëse kujdesesh për mirën e tjetrit, dije se ti je mik i moralit të përmbushjes së premtimit.
Kush kërkon shok pa të meta, jeton i vetëm.
Kush kërkon grua të përkryer, mbetet beqar tërë jetën.
Kush kërkon të dashur pa probleme, vazhdon të kërkojë gjatë gjithë jetës.
Kush kërkon të afër të përkryer, jeton vet si i mangët.
Gojën tënde –në raport me njerëzit- mos e përdor vetëm se për dy gjëra: për të heshtur dhe për të buzëqeshur; me buzëqeshja për t’i zgjidhur problemet ndërsa me heshtje për t’iu shmangur atyre.
Përshtati në shqip:
Sedat ISLAMI

Advertisements

One comment on “THËNIE TË URTA NGA SHEJH SHA’RAVI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s