LETËR NGA ALIJA IZETBEGOVIÇI

Mjekët e Presidentit Alija Izetbegoviç -Allahu e pastë mëshiruar- patën gjetur një letër në shtratin e tij, të cilën e publikuan vetëm tash kur kanë kaluar pesë vite nga vdekja e tij. Letra kishte disa vargje poetike, të cilat Rahmetliu i kishte shkruar vetëm pak para se të ndahej nga kjo jetë. Janë shumë domethënëse.
Në origjinal janë në gjuhën boshnjake ndërsa ne i gjetëm të përkthyera në gjuhën arabe. Do të mundohemi sado pak ta përshtatim në shqip dhe tua sjellim domethëniet e tyre, që janë vërtetë këshillëdhënëse.
Letër vetës
Edhe nëse koka të mbërrin lart në qiell,
Dije se vdekja do të jetë fundi yt
Nëse shëtit botën, lindje e perëndim
Pushimi (moslëvizja) do të jetë fillimi yt
Sa shumë miq pret në këtë jetë
Por, një ditë do të vjen një mik që fare se do e se pret
Çdo gjë do të përfundoj për të filluar jeta jote pas vdekjes
Kjo botë do të përfundojë, andaj bëhu i drejtë!

Burimi: http://muntada.islamtoday.net/t98549.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s