Hoxhë Sedat ISLAMI – Depresioni, shkaqet dhe shërimi

Advertisements
By Hoxhë Sedat ISLAMI Posted in Video

3 comments on “Hoxhë Sedat ISLAMI – Depresioni, shkaqet dhe shërimi

 1. selam alekym hogj i nderuar ekam ni pytje qe 1 vjet jam embuluar elhamdyrila i fali 5 vakte elhamdyrila po mu memundon shum zemra ekambo kontrollen me kan thon qe skam kurgjo po kur shkoj mu fal gjeth me ren zemra shum elle jam dobsu shum qa osht kjo aosht kjo naj mekat apo naj sprov nga allhu gjeleshani hu ju pershendes selam alekym

  • Alejkum selam!
   Motër e nderuar, lajmi se je mbuluar dhe i je afruar rrugës së Allahut është diç që na gëzon të gjithëve. Problemet me zemrën nuk janë të natyrës së mëkateve. Zemra kur të jetë sëmurë nga mëkatet zakonisht bëhet e vrazhdë, e pamëshirë. Rasti sikur ky i juaji është shkak i ndonjë frikë apo vesi, që nuk duhet të ekzistojë tek besimtari. Lidhja në namaz le të merret si një mundësi e të qenit në lidhje me Allahun, si një mundësi e qetësimit shpirtëror, andaj këto janë vese dhe shërimi prej tyre bëhet duke iu larguar. Pra, lidhja në namaz le të mos jetë si arsye për frikë, por për gëzim.
   Je në hapat e parë në fe, andaj mos lejo të të kthejë mbrapa asgjë. Fal namaz vullnetar pas jacisë në mënyrë që namazi të të bëhet shprehi. Mos harro, Pejgamberi [alejhis salatu ves selam] ka thënë: “..qetësia shpirtërore më është bërë në namaz!”
   Pra, mundohu që namazi të jetë burim dhe vend ku ti e gjen qetësinë e jo vend ku ti has në probleme.
   Alalhu të ndihmoftë!
   Selam alejkum!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s