SI T’I PËRFITOSH ZEMRAT

SI T’I PËRFITOSH ZEMRAT
A ke dëshirë t’iu bësh magji zemrave?Si t’i përfitosh zemrat
Mënyra është shumë e lehtë dhe e thjeshtë. E tëra që duhet të bësh është të vësh në funksion gjërat në vijim:
Buzëqeshu njerëzve.
Paraprijua me përshëndetje – selam.
Shprehe mirëseardhjen dhe dashurinë për ta.
Në të ndarë, lutu për ta dhe prindërit e tyre.
Respektoje të vjetrin.
Mëshiroje të voglin dhe lëmoja flokët.
Prano kritikat me zemërgjerësi.
Mos e ngrit zërin gjatë bisedave dhe diskutimeve.
Kur të gabosh, pranoje gabimin.
Vlerësoji personalitetet e njerëzve të ngritur.
Shmangu hulumtimit për të metat e njerëzve dhe gabimet e tyre.
Këshilloje atë që gabon me butësi dhe fjalë të mira.
Ndajë lëmoshë për të varfëritë dhe skamnorët.
Fale atë që të ka bërë keq!
Nderoje mikun dhe fqinjin.
Mbaji lidhjet me të afërmit.
Jepja të drejtën çdokujt siç e meriton.
Ndihmoje atë që ka rënë në halle.
Dili krah atij që është goditur nga belatë.
Përmbushua njerëzve nevojat e tyre.
Rezultati:
Me këto dhe gjëra tjera të ngjashme, do të përfitosh zemrat e tyre dhe do t’i bësh ata të të duan shumë.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s