BESIMTARËT JANË MË REZISTENTË NDAJ SËMUNDJEVE

BESIMTARËT JANË MË REZISTENTË NDAJ SËMUNDJEVE

beismi-semundja1

Një grup hulumtuesish amerikanë kanë ardhur në përfundim se fetaria dhe mbajtja për mësimeve të fesë ndikon në përballimin më të lehtë të sëmundjeve kronike, sidomos kur bëhet fjalë për pezmatimin e nyejve ose artritin, siç njihet në mjekësi.
Studimi ka vërtetuar se pacientët fetarë janë më të fortë në përballimin e sëmundjeve, ndjenjën për shpresë dhe lehtësimin e dhimbjeve se sa jofetarët. Pacientët fetarë, po kështu kanë një sens humori më të madh se jofetarët, për çka edhe gjendja e tyre është më e mirë se e të tjerëve dhe se ata, kësisoj, fitojnë dhe përkrahjen e shoqërisë në luftimin e sëmundjeve të tyre.

besimi-smundja2

Ka thënë Allahu i Madhëruar:
Kush bën vepër të mirë, qoftë mashkull ose femër, e duke qenë besimtar, Ne do t’i japim atij një jetë të mirë (në këtë botë), e (në botën tjetër) do t’u japim shpërblimin më të mirë për veprat e tyre.“ (en-Nahl, 97)

Abdudaim el-Kehil
http://www.kaheel7.com/ar
Përshtati: Sedat Islami

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s