SHIKIMI NË GJËRAT E NDALUARA

SHIKIMI NË GJËRAT E NDALUARA

stop

Shkencëtarët kanë vërtetuar se shikimi në vazhdimësi në femra zgjon instinktin e njeriut si dhe vë në lëvizje hormonet e veçanta për seksin, gjë që me kalimin e kohës shkakton dobësimin e sistemit imunitar si dhe kanosjen me sëmundje të ndryshme. Hulumtuesit kanë shtuar se mënyra më e mirë e shërimit të këtij çrregullimi është shmangia nga shikimi me epsh në femra.
I Dërguari i Allahut, Muhammedi, [Paqja dhe shpëtimi qofshin mbi të!] e ka shëruar rrënjësisht këtë problem në këshillën dhënë Aliut [Allahu qoftë i kënaqur me të!]:
“يا علي لا تتبع النظرة النظرة فإنما لك الأولى وليست لك الأخرى
O Ali! Mos paso shikimin me shikim, ngase për ty mund të jetë (i lejuar) i pari, por jo edhe i dyti! ” (Hadithin e transmeton Tirmidhiu.)
I madhëruar qofsh o Allah!

Abdudaim El-Kehil
http://www.kaheel7.com/ar
Përshtati: Sedat Islami

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s